kristallkyrkanRutor.jpg

Välkommen till Kristallkyrkan!

Kristallkyrkan finns i den lilla orten Vretstorp som ligger i södra Närke i Hallsbergs kommun. Vi är en en helt ekumenisk församling som tillhör både EFK och Equmeniakyrkan. Vi vill vara en öppen kyrka och vara en naturlig del av vårt samhälIe. Till oss är du välkommen precis som den du är. I menyerna här ovan hittar du information om olika aktiviteter, samlingar och vad vi tror.

På gång

18/11 18:00 Musikkväll med Gabriel Hagenfors
Gabriel från Kumla är uppväxt med musik och var redan som barn ute och spelade och sjöng med sin fam...
25/11 10:00 Gudstjänst
Ronny Leijon predikar. Ruth och Rikard Nagel medverkar.
2/12 16:00 Jul i Vretstorp
Mer

En vanlig vecka i Kristallkyrkan

19.00 Bön
19.30 Cirkelträning

10.00-11.30 Svenskaundervisning
13.00-16.00 Öppen förskola

18.00-20.00 Mötesplatsen
19.00-21.00 Ungdomsalpha (varannan vecka)

10.00-12.00 Sy och stick-café

18.00 Ungdomsband
19.00 GiG - Tonår

Mycket musik i höst

Hösten bjuder på mycket musik i Kristallkyrkan. Den 23 september kl 18 är det musikcafé med Ingemar Helmner. Ingemar är predikant och musikant och reser runt i norden och predikar, sjunger och spelar.
Den 14 oktober kl 18 kommer Ingeborg Torstensson, Vretstorp och bjuder på musik från orgeln. Ingeborg är kantor och arbetade senast i Olaus Petri Församling i Örebro.
28 oktober kl 16 direkt i anslutning till årets kakbuffé så blir det musikbuffé. Tanken är att kvällen ska fyllas med önskesånger där du kan önska en sång, en solist, musiker eller sånggrupp från kyrkan och förhoppningsvis få höra det du önskat. Det är också fritt fram att välja att sjunga en sång eller spela något som du vill framföra. Det blir förhoppningsvis en omväxlande och spännande kväll.
Nästa muskkväll blir med Anna Franciska Reiske, Gunilla Ekelund och Staffan Åkerlund som alla har lokal koppling till Vretstorp. Anna bor i Viby och frilansar som musiker, Gunilla som sjunger är uppväxt i Vretstorp och Staffan har varit kantor i Viby församling. Trion kommer att bjuda på ett omväxlande program med anknytning till All helgona-helgen. Söndag 4 november kl 18 är man välkommen att lyssna till denna rutinerade trio.
Det blir en musikkväll till i november, den 18:e kl 18. Då får vi besök av Gabriel Hagenfors. Gabriel är uppväxt med musik och var redan som barn ute och spelade och sjöng med sin familj. I våras släpptes skivan ”Din ära fyller hela jorden” där han medverkar med en sång.
Välkommen till många olika musikupplevelser i Kristallkyrkan i höst!

Följ oss på sociala medier

Folj-oss-pa-sociala-medier.PNG

.